2003 • 1t 59m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Out
Regi
Hirayama Hideyuki

Her kommer nok en herlig svart komedie fra Japan -denne gang med fire frodige kvinneskikkelser i hovedrollene. Dette er historien om hvordan den ene av dem, som er gravid i åttende måned, blir hundset og slått av mannen sin, som taper store beløp neste hver dag i pengespill. Til sist blir det for mye for henne, og hun kveler sin mann. I panikk tilkaller hun sin kollega fra jobben - en lunsjpakkebedrift - og sammen bestemmer de to seg for å partere mannen. En annen kollega dukker opp, og hun er i pengenød - som alltid. Hun blir godt betalt for å være med på jobben. Men dette er bare begynneslen på deres nye karriére.

OUT innehar mange kvaliteter, hvorav den største er det herlige typegalleriet. Den beveger seg aldri på den feile siden av horror-sjangeren - der hvor mange publikummere ofte faller av og får nok av tøyset. OUT er faktisk ikke en grøsser, men snarere en historie om kvinner og frigjøring, som flere av de andre filmene på programmet. Og herlig befriende sådan.

Regi

Hirayama Hideyukis spillefilmdebut som regissør kom i 1991 med komi-grøsseren MARIA'S STOMACH. Hans neste film var et drama, om en ungdomsskolelærers forhold til elevene sine, med tittelen CHUGAKU KYOSHI (1992). Gjennombruddet kom først da han vendte tilbake til komi-grøsserne med GAKKO NO KAIDAN i 1995. Filmen var en publikumssuksess, og Hideyuki regisserte siden to av oppfølgerne. Han fikk også flere priser for dramaet BEGGING FOR LOVE (1998), en film om det vanskelige mor-datter-forholdet. Andre filmer: LAUGHING FROG (2001) og TURN (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}