BIFF 2004

Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism

2004 • 1t 18m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism
Regi
Robert Greenwald

Fox News er blant de mest nyskapende og kontroversielle nyhetskanalene i USA. Ikke bare leder den an i utviklingen av tv-grafikk med den holdning at jo flere blafrende amerikanske flagg, brennende bygninger og løpende tekstlinjer som kan skvises inn på skjermen, jo bedre - Fox er også kjent for slagord som "Fair and Balanced" og "We report, you decide". Disse slagordene står i sterk kontrast til de tidvis rabiate programvertenes utskjelling av intervjuobjekter, og de hatefulle kommentarene som blandes med nyhetsinnslagene.

På grundig og ganske så underholdende vis undersøkes tv-kanalens brokete historie, ledelsens innblanding i journalistenes arbeid, de samme journalistenes uprofesjonelle praksis - og hvordan det hele presenteres som Sannheten. Aller mest tankevekkende er kanskje statistikkene som viser hvilke holdninger de mange amerikanerne som bruker Fox News som eneste nyhetskilde har blant annet til Irak-krigen, sammenlignet med dem som støtter seg til aviser. Legger vi til at andre tv-selskaper ser seg tvunget til å følge etter der Fox viser vei, er det et skremmende bilde som tegnes av vår mediefremtid.

Regi

Robert Greenwald er executive producer av dokumentartriologien UNPRECEDENTED: THE 2000 PRESIDENTAL ELECTION (2002), regissert av Richard Ray Perez og Joan Sekler; UNCOVERED: THE IRAQ WAR (2003), regissert av Greeenwald selv og UNCONSTITUTIONAL (2004), som handler om hvordan amerikanske borgere har mistet flere viktige rettigheter i tiden etter terrorhandlingene 11. september 2001. UNCONSTITUTIONAL er regissert av Nonny de la Pena.

I tillegg til sitt arbeid med dokumentargenren har Greenwald produsert og/eller regissert mer enn 50 tv-filmer, miniserier og spillefilmer. Titlene inkluderer blant annet THE BOOK OF RUTH (2004), basert på Jane Hamiltons bestselgende bok, THE CROOKED E: THE UNSHREDDED TRUTH ABOUT ENRON (2003), BLONDE, en miniserie basert på Joyce Carol Oates' bok om Marilyn Monroe, og FORGOTTEN PRISONERS, som handler om Amnesty Internationals arbeid for menneskerettigheter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}