BIFF 2009

Outrage

2008 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Outrage
Regi
Kirby Dick
En dokumentarfilm om homofili, homofobi og dobbeltmoral i den amerikanske kongressen

I 2009 er det ikke uproblematisk å være homofil politiker i USA – i alle fall ikke dersom en har ambisjoner om å komme noen vei. Kirby Dicks dokumentarfilm OUTRAGE skildrer en annen side av homokampen enn den vi er vant med – dette er nemlig en film om homofile amerikanske politikere som aktivt motarbeider homofile, samtidig som de holder sin egen legning hemmelig. Filmen går langt i å ta et opprør med denne dobbeltmoralen, og angående de etiske aspektene ved å avsløre disse mennenes seksuelle legning, er Dick klar på at det ér problematiske, men at det er mer problematisk at disse politikerne aktivt motarbeider mennesker som befinner seg i en lignende situasjon som dem selv. “There’s a right to privacy, not a right to hypocrisy,”, sier Barney Frank, en av USAs få åpent homofile kongressmenn.

OUTRAGE stiller dermed også et viktig spørsmål som går utover dette med seksuell legning: Er det riktig at politikk ikke er annet enn teater, bedrag og avledningsmanøvre?

Regi

KIRBY DICK er en Oscar-nominert amerikansk regissør mest kjent for sine dokumentarfilmer om seksualitet og relaterte temaer. DICK debuterte med PRIVATE PRACTICES: THE STORY OF A SEX SURROGATE i 1986. Deretter tok det over ti år før hans neste film SICK: THE LIFE AND DEATH OF BOB FLANAGAN, SUPERMASOCHIST var klar i 1997. Han fulgte opp med CHAIN CAMERA (2001) og DERRIDA (2002), før han laget den Oscar-nominerte TWIST OF FAITH (2004), som forteller historien om en mann som ble misbrukt av en katolsk prest som barn. I 2006 kom THIS FILM IS NOT YET RATED, som tok for seg det amerikanske aldersgrensesystemet. THE INVISIBLE WAR er hans åttende helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}