BIFF 2003

Over grenser

2003 • 0t 25m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Over grenser
Regi
Odd Arne Larsen

Få norske kunstnere krysser så mange sjangergrenser som Jo Strømgren. Han har hatt suksess som danser, koreograf og teaterregissør, og nå i høst debuterte han også som spillefilmregissør. I dokumentaren ”Over grenser” får vi møte en kunstner som aldri har vært redd for å prøve noe nytt: "Jeg har hoppet inn i ting og stort sett landet på begge beina, og når man har gjort det så får man lyst å hoppe igjen, ikke sant”.

Regissør Odd Arne Larsen har fulgt Jo Strømgren i over ett år. I dokumentarfilmen blir vi med Strømgren på flere reiser østover: Til Moskva for å sette opp det russerharselerende teaterstykket ”There” og til Kaliningrad og Litauen for å spille inn filmen ”Mot Moskva”. I tillegg møter vi Jo i hjemlandet, stadig i gang med forberedelser til et nytt prosjekt.
 

"Det er en historie om en mann som har turt å satse på sine egne, og kanskje litt sære, idéer. Han har ikke vært redd for å kaste seg ut i noe nytt og ikke satt noen grenser for hva han kan gjøre," sier Odd Arne Larsen.


Med kamera i kulissene har han fanget opp mye humor, kaos og kreativ galskap. Hvem andre enn Jo Strømgren ville ha skrevet et filmmanus på norsk, oversatt det til tullerussisk for så å legge på norske undertekster når filmen skal vises?

Regi

Odd Arne Larsen (28) har bakgrunn fra Fjernsynsproduksjon og Medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere laget kortfilmer. ”Over Grenser”
er hans første dokumentarfilm. For tiden studerer han og jobber frilans som fotograf/redigerer i NRK Hordaland.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}