Over grenser

2003 • 0t 25m • Norge

Originaltittel
Over grenser
Regi
Odd Arne Larsen

Få norske kunstnere krysser så mange sjangergrenser som Jo Strømgren. Han har hatt suksess som danser, koreograf og teaterregissør, og nå i høst debuterte han også som spillefilmregissør. I dokumentaren ”Over grenser” får vi møte en kunstner som aldri har vært redd for å prøve noe nytt: "Jeg har hoppet inn i ting og stort sett landet på begge beina, og når man har gjort det så får man lyst å hoppe igjen, ikke sant”.

Regissør Odd Arne Larsen har fulgt Jo Strømgren i over ett år. I dokumentarfilmen blir vi med Strømgren på flere reiser østover: Til Moskva for å sette opp det russerharselerende teaterstykket ”There” og til Kaliningrad og Litauen for å spille inn filmen ”Mot Moskva”. I tillegg møter vi Jo i hjemlandet, stadig i gang med forberedelser til et nytt prosjekt.
 

"Det er en historie om en mann som har turt å satse på sine egne, og kanskje litt sære, idéer. Han har ikke vært redd for å kaste seg ut i noe nytt og ikke satt noen grenser for hva han kan gjøre," sier Odd Arne Larsen.


Med kamera i kulissene har han fanget opp mye humor, kaos og kreativ galskap. Hvem andre enn Jo Strømgren ville ha skrevet et filmmanus på norsk, oversatt det til tullerussisk for så å legge på norske undertekster når filmen skal vises?

Regi

Odd Arne Larsen (28) har bakgrunn fra Fjernsynsproduksjon og Medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere laget kortfilmer. ”Over Grenser”
er hans første dokumentarfilm. For tiden studerer han og jobber frilans som fotograf/redigerer i NRK Hordaland.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}