BIFF 2009

P-Star Rising

2009 • 1t 23m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
P-Star Rising
Regi
Gabriel Noble
En tidligere rapper forsøker å hjelpe sin talentfulle ni år gamle datter med karrieren som rap-artist

I P-STAR RISINGs åpningsscene rapper 11-årige Pricilla ”P-Star” Diaz for en fullpakket nattklubb. En liten jente i en svær hvit pelsjakke foran et begeistret publikum. En stjerne er født. Et barn i de voksnes verden.

P-STAR RISING er filmen om Pricilla Diaz’ vei mot en karriere som rap-artist. Det er ikke bare historien om P-Star, men også om hennes far og hennes søster Solsky. Familien har vært igjennom mye, moren er avhengig av narkotika og har nesten ingen kontakt med døtrene, og far Jesse er blakk og aleneforsørger. Jesse var en stigende stjerne i musikkbransjen på åttitallet, og nå får han en ny mulighet til å lykkes gjennom sin yngste datter. P-Star har talent og en ivrig far på sidelinjen, men hun er likevel ikke noen vanlig barnestjerne. Vi blir kjent med en sta og veslevoksen jente med stort pågangsmot (Priscilla er også den eneste i familien som tjener penger). Filmen følger familien gjennom fire år, der familielivet kretser rundt P-Stars jakt på suksess, mens søsteren Solsky settes fullstendig i skyggen. P-STAR RISING er en morsom og kompleks dokumentarfilm om en barnestjerne i en voksen verden.

Regi

Gabriel Noble er utdannet ved UCLA, hvor han gikk ut med en bachelor i Teater, film og fjernsyn. Hans debuterte med AUTUMN'S EYES som kom i 2006 og handler om en tenåringsmor som sendes i fengsel og hennes tre år gamle datter som lever i ekstrem fattigdom. Nobles andre film, I WON'T LOVE YOU TO DEATH: THE STORY OF MARIO AND HIS MOM, kom ut i 2007 og forteller historien om rapperen Mario som prøver å redde sin mor ut av heroinavhengighet. P-STAR RISING er hans tredje helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}