BIFF 2007

På sporet av Michael Moore

2007 • 1t 34m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Manufacturing Dissent
Språk
Engelsk
Regi
Debbie Melnyk & Rick Caine
Manus
Debbie Melnyk & Rick Caine
Foto
Rick Caine, Chris Elias & Daniel Margetic
Produsent
Debbie Melnyk & Rick Caine
To radikale kanadiske filmarbeidere ville lage et portrett av sin helt Michael Moore – slik gikk dét

Debbie Melnyk og Rick Caine tilhører begge den radikale venstresiden i Canada. De var, som kanadiere flest, begeistret for Michael Moore, og ville lage et portrett av mannen de beundret. Det var lettere sagt enn gjort. Mannen som ble berømt for debutfilmen ROGER OG JEG i 1989, om regissørens forgjeves jakt på et intervju med direktøren for General Motors, fikk historien til å gjenta seg – han hadde selv aldri tid til å stille opp for det kanadiske filmteamet. Og ikke nok med det, Melnyk og Caine blir selv nektet å tappe lyd fra Moores taler og blir sågar kastet på dør på store kongresser hvor samfunnsrefseren skal tale.

Etter hvert som Melnyk og Caine gravde seg ned i forhistorien og fikk intervjuet en rekke av Michael Moores tidligere venner, fant de to ut at mannen har mange svin på skogen. Ett av dem var ROGER OG JEG. Det er ikke akkurat flatterende historier som blir fortalt om mannen vi alle ynder å like.

Regi

Debbie Melnyk har regissert denne, samt CITIZEN BLACK (04) og JUNKET WHORE (98). Hun har også vært manusforfatter og produsent for disse tre.
Rick Caine har bak seg to andre filmer: CITIZEN BLACK (04) og THE FRANK TRUTH (01). Han har vært produsent, manusforfatter, kameramann og regissør på disse, samt også produsert JUNKET WHORE (98).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}