BIFF 2011

Page One: Inside The New York Times

2011 • 1t 32m • USA

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Page One: Inside The New York Times
Regi
Andrew Rossi
Den største saken dette året handler om avisen selv

Nettet har passert det trykte ord som vår mest brukte nyhetskilde og aviser går daglig konkurs. Hva skjer når en 150 år gammel avis møter en usikker tid? Tungvekteren The New York Times jobber hardt for å tilpasse seg en ny hverdag, og PAGE ONE: INSIDE THE NEW YORK TIMES viser reportere og redaktørers daglige dilemmaer på nært hold. Det finnes nemlig ingen snarvei når en skal analysere og rapportere komplekse sammenhenger. Noen vil kanskje si at verdensvevens muligheter vil gjøre dagens avishus overflødige, men vil demokratiet svekkes uten dybdejournalistikken?

Gjennom et år på innsiden er vi flue på veggen i den nye medieredaksjonen hvor det gjennomgående temaet er omformingen av medieindustrien, inkludert prosessen i avishuset selv. Vi møter David Carr, en tidligere rusmisbruker som i dag er en skarp og uredd spaltist med integritet. En annen sentral person i redaksjonen er Brian Stelter, som omfavner alt innen nye medier. PAGE ONE: INSIDE THE NEW YORK TIMES viser, med tilbakeblikk på historiske forsidesaker og den siste tidens store spørsmål, hvordan the grey lady viderefører en viktig arv.

Regi

Andrew Rossi jobber som regissør, produsent og filmfotograf innen dokumentarfilm. Rossi er utdannet ved Yale og Harvard Law School. Hans tidligere verk, LE CIRQUE: A TABLE IN HEAVEN, ble godt mottatt og vist på HBO. PAGE ONE hadde premiere i år på filmfestivalen i Sundance.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}