BIFF 2015

Palio

2015 • 1t 27m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Palio
Språk
italiensk
Undertekster
engelsk
Regi
Cosima Spender
Manus
Cosima Spender, John Hunt
Foto
Stuart Bentley
Produsent
James Gay-Rees, John Hunt, Francesco Melzi d'Eril
Om hester, men mest menn

I hjertet av Toscana ligger byen Siena, som to ganger i året er åsted for verdens mest tradisjonsrike og særegne hesteløp. Det såkalte Palio-løpets røtter strekker seg tilbake til middelalderen, og reglene åpner for både vold og korrupsjon. Det sier seg selv at en slik sport vil tiltrekke seg sin andel av store personligheter, og i PALIO møter vi den ene «larger than life»-skikkelsen etter den andre. I henhold til klisjeene er italienere stolte, lidenskapelige, teatralske, sjarmerende og genetisk predisponerte for skittent spill, og i PALIO setter regissør Cosima Spender alle kluter til for å bevise at samtlige av disse fordommene stemmer.

PALIO er en eksepsjonelt underholdende og vakkert fotografert dokumentarfilm fra produsentene av AMY og SENNA. Den er lagt opp som et klassisk sportsdrama, hvor fokus ligger på jockeyen Gigi Bruschelli, som er to seiere fra å bli den mestvinnende Palio-rytteren noensinne. Og selv om Gigi er en populær mann, finnes det nok av mennesker i Siena som ikke unner ham denne æren. Og enkelte av dem er villig til å gå svært langt for å forhindre ham suksess.

Regi

Cosima Spender (Italia, 1972) Filmer i utvalg: WITHOUT GORKY (2011), DOLCE VITA AFRICANA (2008), THE IMPORTANCE OF BEING ELEGANT (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}