Tungvektere som Stewart Brand, kjent for å ha grunnlagt fler..." /> Tungvektere som Stewart Brand, kjent for å ha grunnlagt fler..."/> Tungvektere som Stewart Brand, kjent for å ha grunnlagt fler...">
BIFF 2013

Pandora's Promise

2013 • 1t 29m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pandora's Promise
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Robert Stone
Foto
Howard Shack, Robert Stone
Produsent
Robert Stone
Et spørsmål om kjerneverdier

Den kritikerroste og kontroversielle dokumentaren PANDORA'S PROMISE har skapt splittelse i miljøbevegelsen. Filmen er det nyeste innlegget i den evig ulmende debatten om hvorvidt atomkraft vil vise seg å være det mest bærekraftige energialternativet i fremtiden. Vi møter en rekke prominente miljøaktivister som har skiftet side i spørsmålet om atomkraft – faktisk ble regissør Robert Stone selv i sin tid Oscar-nominert for en film mot atomvåpen. Denne gangen ønsker han imidlertid å belyse et tema som i flere tiår har vært et tabu i miljøpolitikken.

Tungvektere som Stewart Brand, kjent for å ha grunnlagt flere miljøvernsorganisasjoner, satser nå sitt rykte og sin karriere på et av fremtidens viktigste energispørsmål. Vi får også se intervjuer med fagpersoner som Dr. Charles Till, mangeårig leder av et amerikansk reaktorutviklingsprogram. Alle bidrar de til å gi et nøkternt og informativt blikk på et tema som utløser en negativ ryggmargsrefleks hos de fleste i en verden som fortsatt har Tsjernobyl og Fukushima friskt i minne.

Regi

ROBERT STONE (1937) ble Oscar-nominert for dokumentaren RADIO BIKINI (1987). Blant hans øvrige filmer finner vi GUERRILLA: THE TAKING OF PATTY HEARST (2004), Emmy-nominerte OSWALD'S GHOST (2007) og EARTH DAYS (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}