BIFF 2010

Paper Soldier

2008 • 1t 58m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bumazhnyy soldat
Regi
Aleksei German Jr.
Et komplekst kjærlighetsdrama fra den sovjetiske romfartens barndom

Stedet er Kasakhstan og året er 1961. Doktor Daniel Pokrovsky har fått jobben med å følge forberedelsene til en tropp med russiske kosmonauter som er tenkt å bli de første menneskene i verdensrommet. Mens teknikerne finsliper farkosten som skal bringe Jurij Gagarin ut i rommet, innleder den gifte legen et forhold til den unge Vera. Og da Daniel vender tilbake til Moskva, blir det åpenbart at forholdet mellom ham og hans kone nærmer seg en krise.

Dette vakre, velspilte trekantdramaet utspiller seg mot et forunderlig besnærende bakteppe; de kalde, grå, endeløse kasakhstanske steppene er åsted for det som på denne tiden var de mest avanserte teknologiske eksperimentene i verden. Kontrasten mellom sovjetkommunismens høyteknologiske maskineri og den sentralasiatiske geografien danner et slående bilde av mennesker som er i ferd med å utrette det umulige, og i lys av dette synes karakterenes individuelle problemer sørgelig små. PAPER SOLDIER vant Sølvløven i Venezia i 2008, og viste nok en gang at Aleksei German Jr. har arvet mer enn bare navnet etter sin legendariske far.

Regi

Aleksei German jr. ble født i Moskva i 1976, men vokste opp i det som den gang het Leningrad – nå St. Petersburg. Han tok eksamen i 2001 ved VGIK – det prestisjetunge filmakademiet i Moskva. Siden flyttet han tilbake til St. Petersburg hvor han arbeidet med forskjellige kortfilmer ved Lenfilmstudio, hvor hans far var leder, før han laget den bemerkelsesvedige debutlangfilmen SISTE TOG i 2003. Siden den gang har han laget de to langfilmene GARPASTUM (2005) og PAPER SOLDIER (2008), samt et segment i filmen KOROTKOE ZAMYKANIE (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}