BIFF 2006

Paprika

2006 • 1t 30m

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Papurika
Språk
japansk
Regi
Satoshi Kon
Manus
Seishi Minakami, Satoshi Kon
Foto
Michiya Katou
Drøm og virkelighet møtes når en portal til drømmenes verden blir stjålet

Et forskerteam ledet av den geniale kvinnelige forskeren Atsuko Chiba har funnet opp en innretning som lar deg gå inn i andres drømmer. Rett før den skal godkjennes av staten til bruk i terapi, blir den stjålet. Tyvene bruker den naturligvis til å gå inn i andres drømmer uten tillatelse. For å finne og få tilbake den viktige oppfinnelsen, drar Atsuko inn i drømmenes landskap under kodenavnet ”Paprika”. En lett reise blir det ikke, for hvis du kan gå inn i en drøm – hva er da virkelighet?

Denne japanske animéfilmen kommer rett fra konkurranseprogrammet i Venezia, og er virkelig en fryd for øyet. Med nydelige overganger fra drøm til virkelighet, utnytter PAPRIKA til det fulleste de muligheter man får ved animasjon. Fra regissøren av TOKYO GODFATHERS og MILLENNIUM ACTRESS får du her oppleve en drømmeseanse utenom det vanlige, helt fra den nydelige introen til den grandiose avslutningen.

Regi

Kon Satoshi (f. 1963) er fra Hokkaido, Japan. Han fikk sin utdannelse ved Musashino Art University, hvor han samtidig publiserte noe av arbeidet sitt i tegneseriebladet Young Magazine. Han gikk så over til animasjonsfilm som kunstnerisk ansvarlig i animéfilmen ROJIN Z fra 1991. Hans regidebut kom med animasjonsfilmen PERFECT BLUE (1998), og han har siden fått stor oppmerksomhet for filmene MILLENNIUM ACTRESS (2001), TOKYO GODFATHERS (2003) og tv-serien PARANOIA AGENT fra 2004.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}