BIFF 2007

Paraguayansk hengekøye

2006 • 1t 18m • Paraguay / Argentina / Frankrike / Nederland / Østerrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hamaca paraguaya
Regi
Paz Encina
Et foreldrepar venter på sønnens hjemkomst fra krigen i Paraguays kritikerprisvinner fra Cannes

PARAGUAYANSK HENGEKØYE er satt til 1930-tallet, da Paraguay var i krig med Bolivia om den mineralrike regionen Chaco. Et eldre par venter i spenning på at sønnen skal komme hjem fra krigen, men må basere seg på rykter om hvordan krigen går. Lange sekvenser viser paret som sitter i en tradisjonell paraguayansk hengekøye og drikker te mens de snakker om sønnen, krigen og hvordan de skal få hunden til å slutte med sin evinnelige hyling. Med et spartansk uttrykk med stillestående kamera og lange tagninger skildres en hverdag med savn og håp særegent og effektfullt.

Debutant Paz Encinas har med seg erfarne Lita Stantic som produsent. Stantic har hatt fingrene borti en lang rekke av de beste filmene i Argentinas nye nybølge de sist årene, og PARAGUAYANSK HENGEKØYE slekter på radikale filmer som LOS MUERTOS av Lisandro Alonso. Sjelden passer det bedre med salgstrikset ”hvis du skal se en film fra dette landet, se denne”, da dette er Paraguays første film i kinoformat de siste tretti årene og den alene har satt landet på festivalkartet.

Regi

PARAGUAYANSK HENGEKØYE er Paz Encinas regidebut. Hun har tidligere jobbet i Argentina og regissert kortfilmen SUPE QUE ESTABAS TRISTE (2000) og samarbeidet om manus på Ulises de la Ordens dokumentarfilm RÍO ARRIBA (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}