BIFF 2006

Parfymen: Historien om en morder

2006 • 2t 27m • Spania/Frankrike/Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Perfume: The Story of a murderer
Regi
Tom Tykwer
Manus
Andrew Birkin & Bernd Eichinger,Tom Tykwer. Basert etter romanen av Patrick Süskind.
Produsent
Bernd Eichinger
I jakten på den perfekte parfyme er det den med best luktesans som har det beste utgangspunktet

1738 blir et guttebarn født i stanken fra et parisisk fiskemarked på årets heteste dag. Moren prøver å kvele det uønskede barnet i fiskeavfall, men den nyfødte gir fra seg et fryktelig vræl og reddes av en forbipasserende. Gutten får navnet Jean-Baptiste og tilbringer sitt første år på barnehjem. Selv om han hverken kan gå eller snakke, er det åpenbart at gutten i en alder av tre år er i besittelse av en bemerkelsesverdig luktesans.

Som ung mann går han i lære hos en parfymeprodusent. Han lærer at det eneste sted i verden han kan oppnå å utvikle den perfekte parfymen er i Grasse i Provence, som den dag i dag anses for å være parfymens hovedstad. Vel fremme i Grasse setter han i gang å lære seg kunsten som kalles "enfleurage" for å bli i stand til å fange enhver lukt han ønsker.

I de kommende ukene blir flere unge, eksepsjonelt vakre piker funnet myrdet. Handelsmannen Richis er den eneste som mistenker at den djevelske gjerningsmannen er besatt, en samler av skjønnhet.

Regi

Tom Tykwer er født i 1965 i Wupperthal og er etter hvert for veteran å regne blant den generasjon tyske filmskapere som kom til på 90-tallet. Tykwers DØDELIGE MARIA fra 1993 var hans gjennombrudd og ble etterfulgt av VINTERSØVNEN (1997). Selv om begge ble distribuert i Norge, var det først med LØP LOLA, LØP! i 1998 han for alvor ble kjent her hjemme. Siden har han laget tre andre filmer før han i år, i tillegg til PARFYMEN, har laget et segment i filmen PARIS, JE T'AIME.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}