BIFF 2012

Pariah

2011 • 1t 26m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pariah
Regi
Dee Rees
Å elske seg selv og andre jenter.

PARIAH forteller historien om Alike – en 17 år gammel afro-amerikansk jente fra Brooklyn, som fortvilt slites mellom viljen til å utforske og etablere sin seksuelle identitet som lesbisk kvinne, og samtidig gjøre sine strenge foreldre til lags. I en familiesituasjon som sakte men sikkert synes å kollapse, forsøker hun å tøyle sin ungdommelige iver etter å få seg en genuin kjærlighetsopplevelse, samtidig som hun tynges av sin kristne mor og konfliktskye fars misnøye.

Det finnes ganske så mange filmer om unge, homofile mennesker som forsøker å bli trygg og sikker på egen legning, men regissør Dee Rees klarer på utmerket vis å behandle materialet sitt på en måte som hever tematikken til å få en allmenngyldig relevans. For PARIAH er først og fremst en oppvekstskildring, som portretterer det å vokse emosjonelt og erfaringsmessig, og det å endelig lære seg selv å kjenne. Man trenger virkelig ikke ha kommet fra en dysfunksjonell familie eller ha måttet slåss for sin legning for å identifisere seg med denne filmen.

Regi

DEE REES er en amerikansk filmskaper, som har skrevet og regissert flere kortfilmer og én dokumentar. REES studerte film ved New York University, hvor hun møtte Spike Lee som ansatte henne som praktikant og som senere skulle bli hennes mentor. I 2007 fullførte hun utdanningen sin med eksamensfilmen PARIAH, en kortfilm som vant over 25 priser på festivaler verden over. Da hun året etter bestemte seg for å gjøre en helaftens spillefilm ut av manuset ble Lee gjort til produsent, og filmen har mottatt svært positive kritikker og mottatt flere priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}