BIFF 2021

Paris, 13. distrikt

2021 • 1t 45m • Frankrike

56 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les Olympiades
Språk
fransk
Undertekster
engelsk (obs!)
Regi
Jacques Audiard
Manus
Jacques Audiard, Léa Mysius, Céline Sciamma
Foto
Paul Guilhaume
Produsent
Jacques Audiard, Valérie Schermann
Et stilsikkert og sofistikert flettverksdrama om sex og kjærlighet fra Jacques Audiard

PARIS, 13. DISTRIKT er en film om dating, sex og kjærlighet i det tjueførste århundre. Émilie er en retningsløs ung kvinne som arbeider på restaurant og leier ut et rom i sin syke bestemors leilighet. Camile er en nyutdannet lærer som er fast bestemt på å ikke komplisere livet sitt ved å blande sex og kjærlighet. Nora begynner å studere i voksen alder, men får et ublidt møte med akademia når medstudentene hennes forveksler henne med en kjent pornostjerne. De tre hovedpersonene flakker inn og ut av hverandres liv og soverom, men ikke uten å sette spor.

PARIS, 13. DISTRIKT er basert på fortellinger av den kritikerroste amerikanske tegneserieskaperen Adrian Tomine («Optic Nerve»), men med handling lagt til Paris og skildret i stilsikkert svart-hvitt-foto, er dette på alle måter en utpreget fransk affære. Med dette elegante og sofistikerte flettverksdramaet viser Jacques Audiard (RUST OG BEIN, BIFF 2012 og DHEEPAN, BIFF 2015) nok en gang hvilken dyktig og allsidig filmskaper han er.

Regi

Jacques Audiard (Frankrike) Filmer i utvalg: DHEEPAN (BIFF 2015), RUST OG BEIN (BIFF 2012), PROFETEN (2009), ET MANGLENDE HJERTESLAG (BIFF 2005), READ MY LIPS (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}