PARTICLE FEVER lar oss bli kjent med et knippe av vitenskaps..." /> PARTICLE FEVER lar oss bli kjent med et knippe av vitenskaps..."/> PARTICLE FEVER lar oss bli kjent med et knippe av vitenskaps...">
BIFF 2013

Particle Fever

2013 • 1t 39m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Particle Fever
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Mark Levinson
Manus
Mark Levinson
Produsent
David Kaplan, Andrea Miller
Materiens opprinnelse

De fleste av oss har hørt om CERN og deres Large Hadron Collider, men få av oss har noe godt svar på hva det er de faktisk driver med der inne i fjellene på grensen mellom Frankrike og Sveits. Dokumentarfilmen PARTICLE FEVER er et forsøk på å forklare ikke bare selve den gigantiske partikkelakseleratoren, men også hva det er forskerne ønsker å oppnå ved å gjenskape The Big Bang. Regissør og vitenskapsmann Mark Levinson tar oss med på en reise inn i en verden hvor moderne vitenskap og eldgamle filosofiske spørsmål møtes.

PARTICLE FEVER lar oss bli kjent med et knippe av vitenskapsmennene som arbeider med dette potensielt revolusjonerende prosjektet. Vi får ta del i deres tanker om hvordan verden henger sammen, og deres spekulasjoner rundt hvorvidt det finnes en grense for hvor mye vi mennesker kan forstå om universet vi er en del av. Resultatet er en lærerik, underholdende og filosofisk dokumentarfilm – vitenskapsformidling av ypperste klasse.

Regi

Før han tok fatt på sin karriere innen film fullførte MARK LEVINSON en doktorgrad ved UCLA i Berkeley. Han har jobbet tett sammen med regissører som Anthony Minghella, Tom Tykwer og David Fincher.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}