BIFF 2008

Patologen

2008 • 1t 47m • Ungarn/Irland/Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Nyomozó
Regi
Attila Gigor
En folkesky patolog tyr til desperate virkemidler for å redde livet til sin døende mor

Den folkesky Tibor jobber som patolog. Hans største bekymring er moren, som er i ferd med å bli spist opp av kreft. Da Tibor får vite at forskere i Sverige har funnet fram til en mulig kur, bestemmer han seg for å gjøre alt for å få tak i pengene som skal til for å få tak i den livsnødvendige medisinen. En dag dukker beleilig nok en mystisk mann, kalt Kyklopen, opp med et fristende tilbud. Tibor må bare utføre et enkelt mord på en for ham totalt uvedkommende person, og så vil alle hans økonomiske bekymringer være over. Desperat etter å redde sin døende mor, utfører Tibor oppdraget, men mottar deretter et brev som avslører at Kyklopen ikke er den reddende engelen han ga seg ut for å være.

PATOLOGEN er en oppsiktsvekkende stilbevisst og estetisk gjennomført film, og mindre imponerende blir det ikke når man tar i betraktning at dette er regissør Attila Gigors langfilmdebut. Ungarn har de siste årene vakt oppsikt som filmnasjon med en rekke voldelige og outrerte filmer. PATOLOGEN er mer nedtonet enn hva vi er vant med fra den kanten, men ikke desto mindre en bemerkelsesverdig god film.

Regi

Atilla Gigor (f. 1978) er et pseudonym ungareren Attila Galambos bruker når han arbeider som regissør. Gigor/Galambos har spilt små roller i en rekke film- og fjernsynsproduksjoner og regissert to anerkjente kortfilmer. PATOLOGEN er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}