BIFF 2021

People We Come Across

2021 • 1t 19m • Finland

40 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Missä Tiet Kohtaavat
Språk
engelsk/finsk/fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Mia Halme
Manus
Mia Halme
Forskning, diaré og finner på ferie i Benin

I det vestafrikanske landet Benin arbeider den finske immunologen Anu Kantele med å utvikle en vaksine mot diaré, en sykdom som hvert år tar liv av tusenvis av barn i regionen. Problemet er at de voksne innbyggerne er immune mot bakterien som forårsaker sykdommen, og for å teste vaksinen har Kantele derfor satt i gang et prosjekt der finske menn og kvinner flys til Benin for en kombinert ferie og medisinsk eksperiment. I dokumentaren PEOPLE WE COME ACROSS følger filmskaper Mia Halme en av disse testgruppene gjennom to uker i den lille byen Grand-Popo, og dokumenterer et mildt sagt uvanlig møte mellom to svært ulike kulturer.

Med et tema som høres ut som premisset for en situasjonskomedie, er PEOPLE WE COME ACROSS en underholdende og tankevekkende dokumentar som skildrer temaer som turisme, kulturkræsj og forskningsetikk fra et unikt perspektiv. Resultatet er en fascinerende skildring av de komplekse relasjonene mellom Europa og Afrika, i-land og u-land, turister og fastboende.

Torsdag 28. oktober blir det gratisvisning kl 17:15 av PEOPLE WE COME ACROSS m/samtale etter filmen (19:00) på Bergen Global, i samarbeid med Bergen School of Global Studies (UiB). Les mer om arrangementet her. Gå direkte til påmelding her. Samtalen vil strømmes via Zoom og kan følges her.

Regi

Mia Halme (Finland) Filmer i utvalg: EVERY OTHER COUPLE (2016), FOREVER YOURS (2011), BIG BOY (2008), FAMILY OF ONE (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}