BIFF 2016

Personal Shopper

2016 • 1t 45m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Personal Shopper
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Olivier Assayas
Manus
Olivier Assayas
Foto
Yorick Le Saux
Produsent
Charles Gillibert
Mord, spiritisme og haute couture

I PERSONAL SHOPPER spiller Kristen Stewart Maureen, en amerikansk kvinne som bor i Paris hvor hun arbeider som personlig shopper for den velstående og kontinuerlig jetsettende motepersonligheten Kyra. Maureen hater jobben sin, og den eneste grunnen til at hun blir i Frankrike er at hun ennå ikke har gitt opp håpet om å få kontakt med sin nylig avdøde tvillingbror, som hun er overbevist om at hjemsøker den herskapelige forstadsvillaen de to vokste opp i. Og som om ikke haute couture og spiritistiske forbindelseslinjer til det hinsidige var nok, ender hun også opp med å vikle seg inn i en mystisk drapssak.

Med PERSONAL SHOPPER har Olivier Assayas laget en usedvanlig leken film, som er like deler grøsser, thriller, satire og drama – og som leverer på alle fronter. Først og fremst er imidlertid dette filmen som kan overbevise hvem som helst om at Kristen Stewart er en av Hollywoods aller beste unge skuespillere. For med mobiltelefoner og tomme hus som viktigste motspillere, eier hun lerretet fra første stund.

Regi

Olivier Assayas (Frankrike, 1955) Filmer i utvalg: SILS MARIA (2014), ETTER REVOLUSJONEN (2012), L'HEURE D'ÉTÉ (2008), BOARDING GATE (2007), IRMA VEP (1996)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}