BIFF 2003

Personal Velocity

2002 • 1t 26m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Personal Velocity: Three Portraits

Vi møter tre svært forskjellige kvinner fra ulike samfunnsskikt. De har det til felles at de befinner seg i en kritisk periode av livet og at de prøver å unnslippe grepet de føler seg fanget i av sine respektive mannlige partnere. Vi følger Greta, Delia og Paulas historier individuelt og i hvert tilfelle er det tid for avgjørelser som vil få betydelige konsekvenser for dem for bestandig, og som samtidig bidrar til at de blir seg mer bevisst sin egen styrke og selvstendighet.

Filmen er basert på Rebecca Millers egen novellesamling og sys sammen av en vellykket bruk av voice-over, samtidig som hun lykkes visuelt ved å benytte virkemidler som flashbacks, stillbilder og ikke minst takket være en kamerabruk som vitner om sans for detaljer og høy grad av tilstedeværelse i handlingen. Liker du denne bør du også få med deg Mira Nair og Uma Thurmans HYSTERICAL BLINDNESS.

Regi

Rebecca Miller er født i Roxbury i 1962 og er datter av ikke ukjente Arthur Miller. Hun studerte billedkunst og var en kort tid skuespiller. I 1991 var hun instruktør på sin fars sceneoppsetning "After the Fall" ved Cincinatti Ensemble Theatre. Etter kortfilmen FLORENCE i 1991 regisserte hun debutspillefilmen ANGELA i 1995, som vant flere priser ved Sundance-festivalen. PERSONAL VELOCITY er hennes andre spillefilm og denne vant Grand Jury Prize og Award for Excellence in Cinematography ved Sundance i fjor.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}