BIFF 2011

Personal Velocity

2010 • 0t 26m • Norge / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Personal Velocity
Regi
Jon Vatne
Et kaotisk og spennende New York fra sykkelsetet

Å manøvrere seg frem på sykkel i et hektisk og utilgjengelig New York kan virke tilnærmet umulig, men i PERSONAL VELOCITY møter vi to som har sykling som livsstil, Christian Thormann og Bryan Derballa. Selv om de to har ulike tilnærmingsmåter til sykkelen, står den sentralt i begges liv. Chris lar sykkelen bli mediumet hvor han kan presse grensene. Gjennom anarkistiske nattlige sykkelritt og stadig nye utfordringer, blir sykkelen for ham det ultimate fremkomstmiddelet i et kaotisk New York; en måte for ham å føle seg uovervinnelig på. Bryan blir i så måte Chris’ motstykke. Han sykler mer forsiktig nå, da han har fått kjenne på kroppen hva som kan skje rundt neste sving om en ikke passer på.

Gjennom stilsikker filming gir Vatne et innblikk i aggresjonen, spenningen og farene som preger byens gater med sykkelen som framkomstmiddel, og viser en lovende fremtid for nyere norsk dokumentarfilmproduksjon.

Regi

Jon Vatne (1984) har studert dokumentarfilmskaping i New York, og PERSONAL VELOCITY var hans eksamensfilm. Han har også en variert bakgrunn fra både videojournalistikk og nyhetsfotografi. For tiden er Vatne student ved dokumentarlinjen ved Høyskolen i Lillehammer og har flere nye prosjekter på gang.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}