BIFF 2018

Petra

2018 • 1t 47m • Spania / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
spansk/katalansk
Undertekster
engelsk
Regi
Jaime Rosales
Manus
Michel Gaztambide, Clara Roquet, Jaime Rosales
Foto
Hélène Louvart
Produsent
Bárbara Díez, José María Morales, Antonio Chavarrías, Jérôme Dopffer, Katrin Pons, Mikkel Jersin, Eva Jakobsen
En ukronologisk gresk tragedie på den spanske landsbygda

Når moren dør, tar maleren Petra et læringsopphold hos den anerkjente kunstneren Jaume, som hun mistenker for å være hennes biologiske far. Jaume viser seg raskt å være en kynisk mann, som ikke skyr noen midler for å nå sine mål, og jo bedre kjent Petra blir med ham, jo mindre ønsker hun at de to skal være i slekt. Samtidig finner hun raskt tonen med Jaumes sønn Lucas, som er sin fars rake motsetning, men følelsene hun utvikler for ham sømmer seg ikke mellom to halvsøsken ...

PETRA er et velspilt familiedrama med nerven og intensiteten til en thriller – og et tydelig anstrøk av gresk tragedie. Historien er delt opp i kapitler som spenner flere år av Petras liv, og det at disse presenteres i ukronologisk rekkefølge innebærer at overraskelsene kommer på løpende bånd. Minst like viktig er Jaime Rosales’ elegante og originale regigrep – som det egenrådige kameraet som regelmessig forlater rollefigurene samtaler, og glir av gårde på egenhånd – som gjør denne underholdende historien til et stykke bemerkelsesverdig filmkunst.

PETRA er i vår hovedkonkurranse for internasjonal fiksjonsfilm Cinema Extraordinaire.

Regi

Jaime Rosales (Spania, 1970) Filmografi: BEAUTIFUL YOUTH (2014), DREAM AND SILENCE (2012), TIRO EN LA CABEZA (2008), LA SOLEDAD (2007), DØGNETS TIMER (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}