BIFF 2021

Petrov’s Flu

2021 • 2t 25m • Russland

48 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Kirill Serebrennikov
Manus
Kirill Serebrennikov
Foto
Vladislav Opelyants
Produsent
Pavel Burya, Murad Osmann, Ilya Stewart
En sjangerhoppende, feberhallusinatorisk reise gjennom den russiske folkesjelen

PETROV’S FLU inneholder alle klisjeene man assosierer med russisk film. Her finnes nedslitte bysentrum, uransakelig byråkrati, sentimentale hverdagsfilosofer, obskøne mengder vodka og en altomfattende tåke av tristesse – men (!): Dette er også en eksepsjonelt morsom, uforutsigbar og vellaget film, som er fullt klar over hvilket landskap den beveger seg i, og som hopper fra sjanger til sjanger i lange, energiske tagninger, på hvileløs jakt etter den russiske folkesjelen.

Filmen følger familien Petrov som rammes av en kraftig influensa, og det er gjennom deres feberhallusinerende øyne vi opplever denne kaleidoskopiske reisen gjennom det post-sovjetiske Russland. Med sine underfundige formgrep og reiser i tid og fantasiverdener, kan PETROV’S FLU beskrives som en russisk Charlie Kaufman-film med politiske undertoner. Kirill Serebrennikov (DISIPPELEN, LETO) beviser nok en gang at han er en av Russlands mest talentfulle nålevende filmskapere, men får fortsatt ikke lov av myndighetene til å reise ut av landet, og måtte delta på premieren i Cannes via videolink.

Regi

Kirill Serebrennikov (Russland) Filmer i utvalg: SOMMER (2018), DISIPPELEN (2016), BETRAYAL (2012), PLAYING THE VICTIM (2016)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}