BIFF 2018

Picture Perfect

2017 • 1t 10m • Norge / Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Ida Kleppe
Manus
Ida Kleppe
Foto
Vegard Dale Bergheim, Armstrong Lian
Produsent
Trude Refsahl
Morels oppfinnelse

Bergensfotograf Thomas Morel har på tross av sin unge alder oppnådd stor internasjonal anerkjennelse for bildene sine. Til grunn for arbeidet hans ligger en fascinasjon for tingene som skjer for fort til at menneskeøyet kan registrere dem, samt et iherdig ønske om å fryse flyktige øyeblikk i tid. Men selv om Morels skyhøye ambisjoner har gjort ham til en respektert fotograf, leder denne altoppslukende perfeksjonismen ham iblant inn i et dypt mørke.

I denne vakre og intime dokumentaren får vi følge Morel gjennom jobbhverdag, fritid og psykologtimer. Med sine mange og fascinerende opptak av fotografen i arbeid – der han blant annet står fem timer foran et fossende stryk, i håp om å fange en av de tre–fire fiskene som åpenbarer seg på film – levner dokumentaren ingen tvil om Morels perfeksjonisme. At en innsats som denne gir resultater, blir imidlertid mer enn tydelig av de spektakulære bildene filmen legger for dagen. PICTURE PERFECT er et inspirerende, gripende og sympatisk portrett av lidenskapen og dens skyggeside.

Festivalgjest, Q&A: Thomas Morel (medvirkende), Ida Kleppe (regissør), Trude Refsahl (produsent)

Regi

Ida Kleppe (Norge) Filmografi: UTEN MAT OG DRIKKE (2017), EIT KJÆRLEIKSBARN (2015), LYKKENS ANSIKT (2012), EUROPAS BAKGÅRD (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}