BIFF 2004

Pink Flamingos

1973 • 1t 35m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pink Flamingos
Regi
John Waters

Undertittelen på PINK FLAMINGOS lyder "An exercise in poor taste". Et større understatement kan vanskelig tenkes. PINK FLAMINGOS inneholder nok dårlig smak og filmatisk søppel til å holde stand som den skitneste filmen noen gang. Av severdige scener nevnes grafisk beskrivelse av kannibalisme, voldtekt, masturbasjon, incest, mord, sodomi, kastraksjon, voyeurisme, fot-fetisjisme og ikke minst en selskapsunderholder med syngende anus. PINK FLAMINGOS er en av de svarteste og mest sjokkerende komediene som er laget.

Filmen forteller historien om to grupper av sosialt utstøtte som konkurrerer om tittelen "the Filthiest Person Alive". Tittelholderen Divine bor sammen med familien sin. Moren Edie bor i en lekegrind, er feit og tannløs og ønsker seg bare egg for å være tilfreds. Sønnen Crackers liker å ha sex med kvinner mens han legger levende kyllinger mellom deres ben. Konkurrentene om tittelen er to elskere som hater Divines skitne berømthet. De driver et noe suspekt adopsjonsbyrå for lesbiske par. Da paret tar opp kampen mot Divine og prøver å overgå hennes skitne livsstil, finner Divine ut at noe drastisk må gjøres.

Regi

I dag regnes John Waters som en av de mest skandaløse søppelfilm-skaperne USA har sett, og bærer navn som The Prince of Puke og The King of Kink med største selvfølgelighet. Dette har ikke så mye å gjøre med den typen film han lager i dag, men daterer seg til den gang han laget de mest smakløse og hysterisk morsomme filmene i amerikansk historie. Waters vokste opp i kjedelige Baltimore på 50-tallet, og har siden ungdommen prøvd å gjøre seg så ekkel og frastøtende på hederlige besteborgere som mulig. Han har gått til oppgaven som en besatt, og har prøvd å gjøre filmene sine fullstendig uforglemmelige. Få har glemt ham og færre har tilgitt ham. Hans lange filmografi inkluderer PINK FALMINGOS (1973), FEMALE TROUBLE (1974) og HAIRSPRAY (1988).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}