Selv om PIPELINE er en dokumentarfilm, inneholder den humori..." /> Selv om PIPELINE er en dokumentarfilm, inneholder den humori..."/> Selv om PIPELINE er en dokumentarfilm, inneholder den humori...">
BIFF 2013

Pipeline

2013 • 1t 56m • Russland / Tsjekkia / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Truba
Språk
Russisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Vitali Mansky
Manus
Vitali Mansky
Produsent
Vitali Mansky, Natalia Manskaya
From Russia with gas

En dokumentar om en gassledning er i utgangspunktet kanskje ikke noe som får publikum til å strømme til kinoene, men Vitali Manskys PIPELINE er langt mer enn det. Mansky bruker Urengoy-Pomary-Uzhgorod-gasslinjen som forbinder det vestlige Sibir med Vest-Europa, som utgangspunkt for en fascinerende og svært underholdende reise gjennom det moderne, mangefasetterte og motsetningsfylte Russland. På veien reiser vi ikke bare gjennom ulike landskap, som publikum får vi også følelsen av å reise gjennom ulike kulturer, tidsepoker og sosiale klasser.

Selv om PIPELINE er en dokumentarfilm, inneholder den humoristiske og absurde sekvenser som er på høyde med det beste fra spillefilmens verden. Ved hjelp av sin suverene sans for bildekomposisjoner og klipp tegner Mansky et komplekst og kritisk portrett av en olje- og gassnasjon hvor inntektene fordeles særdeles ujevnt i den mildt sagt heterogene befolkningen.

Regi

I løpet av en karriere som spenner over tretti filmer har VITALI MANSKY (1963) laget flere prisvinnende dokumentarer, inkludert en trilogi om de tre russiske presidentene Gorbatsjov, Jeltsin og Putin, samt et portrett av Dalai Lama. Arbeidene hans er blitt presentert ved mer enn fire hundre internasjonale filmfestivaler.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}