BIFF 2005

Pitbullterje

2005 • 1t 25m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pitbullterje
Språk
Norsk
Regi
Arild Fröhlich
Manus
Endre Lund Eriksen
Foto
Trond Høines
Produsent
Finn Gjerdrum, Torleif Hauge, Stein Kvae
Årets julekomedie for (nesten) hele familien

Jim er 12 år, men på en måte mye eldre. På skolen er han minst i klassen, og tvinges til å kjøpe øl og røyk og arrangere fester i garasjen. Hjemme er det annerledes. Der er han far i huset, og tar vare på moren sin, som har forskanset seg under dyna med opptak av månelandingen på VHS og nekter å gå ut.

Juleforberedelser ute og hjemme gjør at Jim får merke hvor vanskelig det er å være både stor og liten på samme tid. Så begynner det en ny gutt i klassen, og Jim får vennen han ikke vil ha: Terje. PITBULLTERJE.

Sånn. De fleste voksne stopper å lese sånn ca. her, og tenker at dette virker som en fin film om sunne verdier som ansvar, omsorg og relasjoner. ”Dette er en ordentlig film. Den kan dere se”, sier de. Hahaha! PITBULLTERJE er egentlig en film om løgn! Og neseblod! Og flammefiser! Og øl! Og tørste kjøpesenternisser!

PITBULLTERJE er både vanlig film og animasjon, komikk og alvor, juling og julestemning.

Kort sagt: PITBULLTERJE er en film om hva som skjer når noen stikker kjepper i jula.

Regi

Arild Fröhlich, født på Gol i 1972, har arbeidet med humor som virkelmiddel etter at han ble ferdig med filmstudier i 1997. Han har regissert for TV i flere år, blant annet NRKs "U", "Åpen post" og "Ut i vår hage". Siden 2001 har han også laget en del reklamefilmer. Dessuten spiller han trommer i Elvis/Sinatra-tribute-bandet Vegas. PITBULLTERJE er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}