BIFF 2008

Planet B-Boy

2013 • 1t 49m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Battle of the Year: The Dream Team
Språk
Engelsk
Regi
Benson Lee
Manus
Brin Hill, Chris Parker
Foto
Michael Barrett
Bli med til Battle of the Year, et forrykende mekka for breakdancere

PLANET B-BOY tar utgangspunkt i Battle of the Year, en internasjonal breakdancingkonkurranse og et mekka for breakdancere. Vi får nærgående portretter av noen av deltakerne i konkurransen. En koreansk gutt ønsker å bli akseptert av familien, mens en fransk tolvåring møter rasisme rettet mot selve breakdancemiljøet.

Veien til konkurransen er lang og hard og innebærer mye breakdancing. Noen dansesekvenser er iscenesatte. På t-banen lar de andre reisende seg ikke affisere av at en gutt breaker, heller ikke når enda en danser reiser seg og blir med. På denne måten finner breakingen sin rettmessige plass blant andre kunstformer. Med føttene plantet trygt i hiphop-kulturens tidlige dager, har breakdancing utviklet seg til et globalt fenomen som fremdeles handler om identitet og, fremfor alt, frihet.

Regi

Benson Lee er en koreansk-amerikansk filmskaper hvis arbeid er blitt distribuert globalt og vist blant annet på HBO, Cinemax og Sundance Channel. Hans første spillefilm, MISS MONDAY (1998), ble filmet i London og hadde premiere på Sundance-festivalen, hvor den vant juryens spesialpris for beste mannlige skuespiller. Lee var også medprodusent for dokumentaren BLACK PICKET FENCE (2002), som vant juryprisen ved Full Frame-festivalen. PLANET B-BOY er hans første dokumentar som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}