BIFF 2010

Plug & Pray

2010 • 1t 30m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jens Schanze
Regi
Jens Schanze
Homo ex machina?

Å skape liv er et av menneskets eldste drømmer, og med dagens teknologiske utvikling er man i en situasjon hvor i alle fall de mest visjonære av oss øyner muligheten for å faktisk få det til. PLUG & PRAY er en film som tar for seg to diametralt motstridende syn på denne utviklingen. På den ene siden finner man forfatteren og oppfinneren Raymond Kurzweil, som hevder at en total sammensmelting av menneskelig biologi og menneskeskapt teknologi ikke bare er uunngåelig, men også det beste som kan skje menneskeheten. I kontrast til Kurzweils tøylesløse optimisme står den aldrende informatikkprofessoren Joseph Weizenbaum. På sine eldre dager bruker Weizenbaum mye av sin tid på å advare mot hvor den ureflekterte teknologiske utviklingen er på vei, ved ganske enkelt å stille spørsmålet "Hvorfor er det ønskelig?".

PLUG & PRAY er en fascinerende og underholdende dokumentarfilm om store og grunnleggende spørsmål, fortalt via en rundreise i en verden av teknologi de fleste av oss trodde fortsatt var science fiction.

Regi

Jens Schanze er en tysk dokumentarfilmskaper, som regisserte sin første dokumentar – DAS KLEINE KAUFHAUS‚ om en liten klesbutikk i München – i 1999. Deretter laget han den prisbelønte OTZENRATHER SPRUNG (2001) som handlet om tvangsflyttingen av flere landsbyer i området rundt Köln på grunn av oppdagelsen av en kullgruve. Han fulgte opp med BROT UND TÖNE (2004), en film som tar for seg et symfoniorkester bestående av arbeidsløse musikere. Schanzes største suksess før PLUG & PRAY, er dog WINTERKINDER - DIE SCHWEIGENDE GENERATION (2005), hvor han utforsket sin familie – og i særdeleshet sin bestefars – forhold til nazistene. Resultatet var et mildt sagt ubehagelig og personlig dypdykk i regissørens egen nedarvede bakgrunnshistorie. PLUG & PRAY er Schanzes hittil største film på det internasjonale markedet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}