BIFF 2004

Polyester

1981 • 1t 26m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Polyester
Regi
John Waters

John Waters sier selv at POLYESTER er en konvensjonell film om konvensjonelle ting. Og ganske riktig, den handler om far, mor, barn, hus og hund. Mor er en 150 kilo tung transvestitt, far driver en pornokino, junior er en limsniffende fotfetisjist og hunden begår selvmord. "Min innfallsvinkel er litt annerledes," sier regissøren.

Bortsett fra beskrivelsen av den noe dysfunksjonelle familien er POLYESTER berømt for å være verdens eneste luktefilm - "Filmed in Odorama," som taglinen sier. Opprinnelig ble det ved forestillingene utdelt kort med mange nummer på . Når et nummer dukket opp på lerretet skulle man skrape bort det tilsvarende nummeret på kortet, og slik ville man lukte filmen. John Waters er fan av 50-tallets søppelfilmskapere som gjorde alle mulige slags gimmicks for å trekke folk til filmene sine, og Odorama var Waters' hyllest til disse regissørene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke har lykkes oss å få tak i disse luktekortene, og dermed vises filmen uten lukt.

Regi

I dag regnes John Waters som en av de mest skandaløse søppelfilm-skaperne USA har sett, og bærer navn som The Prince of Puke og The King of Kink med største selvfølgelighet. Dette har ikke så mye å gjøre med den typen film han lager i dag, men daterer seg til den gang han laget de mest smakløse og hysterisk morsomme filmene i amerikansk historie. Waters vokste opp i kjedelige Baltimore på 50-tallet, og har siden ungdommen prøvd å gjøre seg så ekkel og frastøtende på hederlige besteborgere som mulig. Han har gått til oppgaven som en besatt, og har prøvd å gjøre filmene sine fullstendig uforglemmelige. Få har glemt ham og færre har tilgitt ham. Hans lange filmografi inkluderer PINK FALMINGOS (1973), FEMALE TROUBLE (1974) og HAIRSPRAY (1988).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}