BIFF 2011

Post mortem

2010 • 1t 38m • Chile / Tyskland / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Post mortem
Regi
Pablo Larraín
Statskupp i hjertet

POST MORTEM utspiller seg i Chile i 1973. De som kan sin chilenske historie vil huske 1973 som året da president Salvador Allende ble styrtet, i et statskupp ledet av det general Augusto Pinochet og støttet av USA. Denne kaotiske epoken danner bakteppe for Pablo Larraíns drama POST MORTEM. Hovedpersonen Mario jobber med å skrive obduksjonsrapporter på et likhus, og fremstår innledningsvis som akkurat like spennende og lidenskapelig som yrket skulle tilsi. Den bleke, sjenerte mannen tilbringer fritiden med å fantasere lengselsfullt om sin nabo, den tilårskomne kabaretdanseren Nancy. Og når Nancy en dag forsvinner etter et militærraid i familiens hus, bestemmer Mario seg for å redde henne fra militærets klør.

Ved å skildre Marios jakt på sitt hjertes utkårede, tar regissør Pablo Larraín oss med på en reise inn i en svært kaotisk, voldelig og skjebnesvanger tid i Chiles moderne historie.

Regi

PABLO LARRAíN er en regissør fra Chile og sønn av to konservative politikere. Han studerte kommunikasjonsvitenskap ved Universidad de Artes i Santiago og grunnla siden Fabula, et selskap for reklame og audiovisuelle produksjoner. I 2005 regisserte han sin første film, FUGA, etterfulgt av TONY MANERO i 2007 som blant annet ble tildelt prisen for beste film under filmfestivalen i Torino. I 2010 regisserte han POST MORTEM, og i 2012 kunne han lansere sin fjerde spillefilm i rekken, NO.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}