BIFF 2012

Post Tenebras Lux

2012 • 2t • Mexico / Frankrike / Nederland / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Post Tenebras Lux
Regi
Carlos Reygadas
Magisk realisme på den meksikanske landsbygda.

I POST TENEBRAS LUX møter vi Juan og Natalia, et kunstnerpar som bor sammen med sine to små barn i et stort hus på den meksikanske landsbygda. Dette er omtrent også det eneste håndfaste som er å si om Carlos Reygadas’ nye spillefilm, som på tross av at den ble belønnet med prisen for beste regi i Cannes i år har satt sinnene i kok hos anmelderne, selv om likhetene med kritikerfavoritter som Terence Malicks THE TREE OF LIFE (2011) og Apichatpong Weerasethakuls ONKEL BONMEE SOM KAN ERINDRE SINE TIDLIGERE LIV (2010) er både mange og åpenbare.

POST TENEBRAS LUX springer ut fra en annen kultur, en annen motivkrets og en annen ekstern og intern geografi, men måten Reygadas bruker sublimt vakre naturskildringer, suggererende kameraeffekter og sterkt kontrasterende scener til å skape en trolsk og søvngjengeraktig stemning har mye til felles med Malick og Apichatpongs nyeste filmer. POST TENEBRAS LUX er kort og godt en vakker, sanselig og poetisk film som vil forvirre, forbløffe og fortrylle publikum.

Regi

CARLOS REYGADAS er en meksikansk filmskaper best kjent for filmene BATALLA EN CIELO (2004), JAPÓN (2002) og SILENT LIGHT (2007). Han studerte juss med spesialisering innen væpnede konflikter, og arbeidet en periode for FN før han valgte å gjøre yrke av sin lidenskap for film. Filmene hans er sterkt billeddrevne, og tema som åndelighet og ritualer er tilbakevendende. Landet Mexico kan også sies å ha en fremtredende rolle i hans arbeid.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}