BIFF 2008

Pray the Devil Back to Hell

2008 • 1t 12m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pray the Devil Back to Hell
Regi
Gini Reticker
Den fascinerende og sanne historien om kampanjen bak Afrikas første valgte kvinnelige statsoverhode

PRAY THE DEVIL BACK TO HELL forteller historien om Leymah Gbowee, en liberisk kvinne som fikk nok av borgerkrig og interne stridigheter og startet sin egen kvinnekampanje for å få Ellen Johnson-Sirleaf valgt til Afrikas første kvinnelige statsoverhode. Gwobees kvinnebevegelse skapte en ny kontekst for landets problemer. Borte var alt snakk om krigføring og hevn; med ikke-voldelige protester tvang den hvitkledde kvinnebevegelsen de stridende partene til å forhandle frem fredelige løsninger.

PRAY THE DEVIL BACK TO HELL er én del dokumentarfilm og én del folkebevegelse. Regissør Gini Reticker har laget en film som er like inspirerende og medrivende som menneskene hun skildrer. Det er en film som viser at det går an å forandre urettferdige og inngrodde politiske strukturer.

Regi

Virginia "Gini" Reticker laget sin første dokumentarfilm HEART OF THE MATTER i 1994. Siden dengang har hun regissert og produsert en rekke filmer, både for TV og kino. Mange av hennes filmer, som for eksempel LIVE NUDE GIRLS UNITE! (2000), fokuserer på feminisme. PRAY THE DEVIL BACK TO HELL er hennes fjerde film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}