BIFF 2008

Prayer of Peace: Relief & Resistance in Burma's War Zones

2007 • 0t 28m • Thailand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Prayer of Peace: Relief & Resistance in Burma's War Zones
Regi
Matt Blauer
Karenfolkets kamp for livet på flukt av Burmas militærjunta

Mye ligger skjult i Burmas tette jungel, blant annet den grusomme historien om forflyttelsen av karenfolket, provosert av den burmesiske militærjuntaen. Vi følger regissør Matt Blauer på hans tur gjennom den mørkeste jungelen med et medisinlass til gruppens gjemmested. Under hele filmprosjektet reiste nemlig Blauer ulovlig mellom grensene til Thailand og Burma og dokumenterte det han så på sin ferd.

I tillegg til sin nære skildring av karenfolket, utviklet Blauer et samarbeid med en medisiner og en pastor/kameramann. Begge er like engasjert i problematikken, men bruker forskjellige tilnærmingsmåter for å nå en løsning. Sluttproduktet er et særdeles levende verk som stiller klare krav til internasjonalt engasjement i saken.

Burmas restriktive informasjonspolitikk gjør strømmen av bilder til omverdenen marginal, og handlingsmotet til skape forandring deretter. Heldigvis har Blauer med sin film illustrert selve poenget med slike dokumentarer: Man skal ikke be om lov til å fortelle sannheten.

Regi

Dette er regissør Matt Blauers første film og også hans gjennombrudd som regissør. Filmen har blitt vist for FN, den amerikanske kongressen, sendt på internasjonale nyhetskanaler og satt opp i bortgjemte landsbyer i Burma. Blauer har hatt Thailand som base siden 1999, og fortsetter der sitt arbeid med å dokumentere menneskerettighetsbrudd. Under filmingen av PRAYER OF PEACE: RELIEF & RESISTANCE IN BURMA'S WAR ZONES reiste han ulovlig over grensen fra Thailand til Burma til befolkningen som skjulte seg i jungelen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}