BIFF 2017

Pre-Crime

2017 • 1t 30m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Pre-Crime
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Matthias Heeder, Monika Hielscher
Manus
Matthias Heeder, Monika Hielscher
Foto
Sebastian Bäumler
Produsent
Stefan Kloos
Virkelighetens MINORITY REPORT

Uttrykket «pre-crime» dukket første gang opp i Philip K. Dicks novelle «The Minority Report» fra 1956. I dag er pre-crime en teknikk politi i både USA og Europa bruker for å identifisere personer som med stor sannsynlighet vil utføre – eller bli ofre for – en fremtidig kriminell handling. Ved hjelp av videoovervåkning og avansert datateknologi kan politiet samle informasjon om borgere, som senere kobles sammen og analyseres ved bruk av komplekse algoritmer. Det de til slutt sitter igjen med er en liste over morgendagens kriminelle.

Hva så med retten til privatliv? Hvor går grensene for hva som er lovlig – for ikke å si pålitelig – bruk av informasjonen som samles inn? Hva om informasjonen er basert på fordommer eller feil? Og hvor mye informasjon om våre vaner og privatliv er vi villige til å gi fra oss i bytte mot beskyttelse og sikkerhet? PRE-CRIME besøker byer som Chicago, London, Paris og Berlin for å undersøke hvordan denne teknologien fungerer i praksis, og hvilke muligheter og farer som oppstår når 50-tallets science fiction blir 10-tallets virkelighet.

 

Festivalgjest: Matthias Heeder, regissør (NB! Heeder har dessverre måttet avlyse besøket til BIFF)

Regi

Matthias Heeder (Tyskland, 1951), Monika Hielscher (Tyskland, 1952) Filmer i utvalg: ANALOSIMOI ANTHROPOI (2005), ROMATHAN - HOME FOR THE ROMA (1999), GELEM GELEM (1992), TELL A VISION (1982)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}