BIFF 2011

Premien

2011 • 1t 55m • Mexico / Frankrike / Polen / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El premio
Regi
Paula Markovitch
Erindringer om Argentina

I et forfallent hus på en forblåst strand i Argentina lever sju år gamle Cecilia og hennes mor i skjul for det argentinske militærdiktaturet og dets agenter. Familiens trygghet avhenger av at Cecilia ikke røper deres hemmelighet. Problemet er bare at hun ikke vet hva hemmeligheten er. Det eneste hun vet er at hvis noen stiller spørsmål om familien, skal hun si at pappa selger gardiner og mamma er husmor. Selv om familiens historie aldri utmales i detalj, danner denne mørke perioden i Argentinas historie et høyst påtakelig bakteppe for en vakker oppvekstskildring.

PREMIEN er en fotografisk nytelse, spekket med vakre bilder av den argentinske landsbygden, men bak overflaten lurer hele tiden myndighetenes truende spøkelse. Dermed bærer selv uskyldige sekvenser som skildrer barnas lek preg av en uhyggelig følelse av nært forestående undergang. Med sin første spillefilm har Paula Markovitch laget en erindringsfilm som effektivt bruker barndommens øyne til å skildre innvirkningen det uhyrlige regimet hadde på vanlige menneskers liv.

Regi

PAULA MARKOVITCH (f. 1968) ble født i Buenos Aires, og emigrerte til Mexico, hvor hun foreleste i dramaturgi ved det meksikanske filminstituttet. Hun har bidratt som manusforfatter på filmer som LAKE TAHOE og har regissert to kortfilmer. PREMIEN er hennes regidebut. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}