President

checkpoints - konkurranse

2021 • 2t 10m • Norge / USA / Danmark

20 interessert
fr. 22 okt.Se alle dager
Lø. 23 okt.
Ma. 25 okt.
Språk
engelsk/shona
Undertekster
engelsk
Regi
Camila Nielsson
Foto
Henrik Bohn Ipsen
Produsent
Joslyn Barnes, Signe Byrge Sørensen
En intim, nyansert og grundig dokumentar om presidentvalget i Zimbabwe i 2018

I 2017 blir Robert Mugabe tvunget til å gå av som Zimbabwes president etter 30 år, i et militærkupp som installerte visepresident Emmerson Mnangagwa som landets overhode. Året etter er det duket for presidentvalg, og i denne dokumentaren følger vi den unge utfordreren Nelson Chamisa i hans kamp for å vinne landets høyeste embede. Chamisa har verken ressursene eller forbindelsene til sin rival Mnangagwa, men takket være sitt korstog mot korrupsjon og fattigdom har han folkets støtte. I et land uten tradisjoner for frie valg, er det imidlertid ingen garantier for at dét er tilstrekkelig for å gå av med seieren.

Danske Camilla Nielsson har tidligere skildret Zimbabwes politiske spill i den kritikerroste DEMOCRATS (BIFF 2015), og her følger hun opp med en bunnsolid dokumentar om valget i 2018. Nielsson har fått unik tilgang til Chamisa og hans team, og publikum får være flue på veggen i en rekke konfidensielle møter og skjebnesvangre øyeblikk. PRESIDENT er mer enn en film om Zimbabwe – det er en nyansert og grundig dokumentar om demokrati og politiske prosesser som fremstår genuint viktig.

Regi

Camilla Nielsson (Danmark) Filmografi: DEMOCRATS (BIFF 2015), WE WILL BE STRONG IN OUR WEAKNESS (2011), CITY ON SPEED: MUMBAI DISCONNECTED (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}