BIFF 2021

President

2021 • 2t 10m • Norge / USA / Danmark

27 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/shona
Undertekster
engelsk
Regi
Camila Nielsson
Foto
Henrik Bohn Ipsen
Produsent
Joslyn Barnes, Signe Byrge Sørensen
En intim, nyansert og grundig dokumentar om presidentvalget i Zimbabwe i 2018

I 2017 blir Robert Mugabe tvunget til å gå av som Zimbabwes president etter 30 år, i et militærkupp som installerte visepresident Emmerson Mnangagwa som landets overhode. Året etter er det duket for presidentvalg, og i denne dokumentaren følger vi den unge utfordreren Nelson Chamisa i hans kamp for å vinne landets høyeste embede. Chamisa har verken ressursene eller forbindelsene til sin rival Mnangagwa, men takket være sitt korstog mot korrupsjon og fattigdom har han folkets støtte. I et land uten tradisjoner for frie valg, er det imidlertid ingen garantier for at dét er tilstrekkelig for å gå av med seieren.

Danske Camilla Nielsson har tidligere skildret Zimbabwes politiske spill i den kritikerroste DEMOCRATS (BIFF 2015), og her følger hun opp med en bunnsolid dokumentar om valget i 2018. Nielsson har fått unik tilgang til Chamisa og hans team, og publikum får være flue på veggen i en rekke konfidensielle møter og skjebnesvangre øyeblikk. PRESIDENT er mer enn en film om Zimbabwe – det er en nyansert og grundig dokumentar om demokrati og politiske prosesser som fremstår genuint viktig.

Etter visningen 25. oktober blir det panelsamtale på Kulturhuset med Matthew Gichohi (CMI), Tererai Obey Sithole (tidl. MDC Alliance Youth Leader) og Wesley Maraire (LawTransform) og Lise Rakner (Bergen School of Global Studies, UiB), i samarbeid med Bergen School of Global Studies (UiB). Les mer her.

Regi

Camilla Nielsson (Danmark) Filmografi: DEMOCRATS (BIFF 2015), WE WILL BE STRONG IN OUR WEAKNESS (2011), CITY ON SPEED: MUMBAI DISCONNECTED (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}