BIFF 2011

PressPausePlay

2011 • 1t 20m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
PressPausePlay
Regi
David Dworski & Victor Köhler
En film om håp, frykt og digital kultur

Utbredelsen av internettet de siste tjue årene har revolusjonert kunstneres og artisters muligheter til å skape og spre sine arbeider. I PRESSPAUSEPLAY stilles spørsmålet om hva slags betydning en mer demokratisk kunstproduksjon og -distribusjon har for kvaliteten på det som skapes. Er det ikke en overhengende fare for at de virkelige talentene forsvinner i den enorme mengden uttrykk og inntrykk som blir tilgjengelig?

PRESSPAUSEPLAY viser intervjuer med artister, kunstnere og kulturvitere, enkelte mer teknologiskeptiske enn andre. Det er interessant hvordan kulturarbeiderne som er intervjuet i stor grad omfavner teknologien og dens muligheter, og synes å ha en selvsagt tro på verdien av det de gjør. Kritikerne er på sin side engstelige for at kulturen blir umulig å bedømme og devaluert simpelthen på grunn av den vanvittige mengden. Filmskaperne forsøker å vise frem flere sider av denne saken, men selv om det er vanskelig å skille mellom helter og skurker i dette systemet, synes de når alt kommer til alt å stille seg på optimistenes side.

Regi

David Dworski og Victor Köhler har tidligere laget dokumentaren OM NATTEN (2009) sammen. PRESSPAUSEPLAY er deres andre samarbeid.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}