BIFF 2005

Prey for Rock & Roll

2003 • 1t 44m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Prey for Rock & Roll
Regi
Alex Steyermark
Friskt og ektefølt om et kvinnelig rockebands jakt på suksess

PREY FOR ROCK'N ROLL er basert på et selvbiografisk teaterstykke av den L.A.-baserte sangeren Cheri Lovedog. Filmen tegner et uglamorøst bilde av et kvinnelig rockeband som har spilt sammen i 20 år. I sentrum finner vi sangeren Jacki, som har sett seg lei på bransjens skyggesider, slemme kjærester og manipulerende produsenter. Hun får seg likevel ikke til å gi opp musikken, selv om hun er godt opp i førtiårene og suksessen lar vente på seg. Da en produsent lover å komme for å høre dem spille, bestemmer Jacki seg for å la konserten bli det aller siste forsøket på å slå gjennom.

Gina Gershon (BOUND, FACE/OFF) gjør en fantastisk jobb som Jacki og synger også alle sangene i filmen selv. I bandet finner vi ellers Lori Petty i rollen som den tøffe lesbiske gitaristen Faith, samt Drea de Matteo, kjent som Adriana fra "Sopranos". PREY FOR ROCK & ROLL er en frisk, karakterdrevet og ektefølt regidebut som har gått sin seiersgang på en rekke filmfestivaler.

Regi

Alex Steyermark har jobbet som klipper for film og tv. Han har også vært musikkansvarlig på en rekke spillefilmer, deriblant Spike Lees MALCOLM X (1992), CLOCKERS (1995) og GIRL 6 (1996), samt THE ICE STORM (1997) og THE FACULTY (1998). PREY FOR ROCK & ROLL er hans regidebut. Hans neste film, ONE LAST THING..., hadde verdenspremiere under årets filmfestival i Toronto.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}