BIFF 2017

Promised Land

2017 • 1t 57m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Promised Land
Språk
engelsk
Regi
Eugene Jarecki
Manus
Eugene Jarecki, Christopher St. John
Foto
Tom Bergmann, Christopher Frierson, Étienne Sauret
Produsent
Christopher Frierson, Eugene Jarecki, David Kuhn, Christopher St. John
En musikalsk roadtrip i Elvis' Rolls Royce

I denne underholdende dokumentaren tar den amerikanske samfunnskritikeren og filmskaperen Eugene Jarecki oss med på en musikalsk rundreise gjennom USA i en sølvfarget Rolls Royce som tidligere tilhørte Elvis Presley. 40 år etter Kongens død skildrer Jarecki et Amerika som i likhet med Elvis struttet av virilitet og fremtidstro i sin ungdom, men som nå står i fare for å dø av fedme og rusproblemer på sitt eget metaforiske toalett.

Filmen er spilt inn under presidentvalgkampen i 2016, og skildrer den amerikanske drømmen ved et vendepunkt i landets historie. Alec Baldwin, Ethan Hawke, Public Enemy-frontmann Chuck D, «The Wire»-skaper David Simon og den anerkjente musikkjournalisten Greil Marcus er blant intervjuobjektene vi møter i denne åndelige reisen gjennom amerikansk kultur. Jarecki har også gjort en storartet jobb med å lete frem avslørende arkivopptak, som han bruker for å kartlegge Elvis og USAs reise fra en enkel gutt fra landet til en grotesk og karikert figur som minner mistenkelig om de dekadente monarkene Amerika ble grunnlagt i opposisjon til.

Regi

Eugene Jarecki (USA) Filmografi: THE HOUSE I LIVE IN (BIFF 2012), REAGAN (BIFF 2011), WHY WE FIGHT (2005), THE TRIALS OF HENRY KISSINGER (BIFF 2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}