BIFF 2005

Punk: Attitude

2005 • 1t 30m • Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Punk: Attitude
Regi
Don Letts
En betimelig hyllest til en bevegelse som snudde opp-ned på etablerte forhold i musikkverdenen

Musikeren, dj-en og regissøren Don Letts lagde allerede i 1978 filmen THE PUNK ROCK MOVIE. Nå, snart 30 år senere, kommer PUNK: ATTITUDE, en film som oppsummerer og analyserer tiden som har gått siden det hele begynte på midten av 1970-tallet. Letts har gått grundig til verks, og tar for seg hele bevegelsen, ikke bare det rent musikalske. Tittelen beskriver Letts' holdning til punken: Snarere enn en tidsbegrenset stilart, dreier punken seg om en holdning, en aktiv motstand mot det etablerte, som fortsetter å være relevant den dag i dag.

Filmen inneholder unike arkivopptak av de viktige og alt for ofte glemte inspirasjonskildene MC5 og New York Dolls. Vi får intervjuer med de fleste gjenlevende som har betydd noe for punken, fra Lou Reed og Jello Biafra til Siouxsie og Henry Rollins. PUNK: ATTITUDE er en betimelig hyllest til en bevegelse som snudde opp-ned på en rekke etablerte forhold i musikkverdenen, presentert av en av de sentrale aktørene selv.

Regi

Don Letts ble kjent på slutten av 1970-tallet som dj-en som nærmest på egenhånd introduserte reggae for punkerne, gjennom sine opptredener på klubben The Roxy i London. Han regisserte THE PUNK ROCK MOVIE i 1978, den eneste musikkdokumentaren om den britiske punkbevegelsen. Siden har han regissert mer enn 300 musikkvideoer for en rekke artister av internasjonalt format, som Bob Marley, Elvis Costello og The Pogues. Blant hans øvrige langfilmer finnes titler som DANCEHALL QUEEN (1997), DOWNTOWN TO WORLD'S END (2002) og THE REVOLUTION WILL NOT BE TELEVISED (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}