Mye har blitt skrevet om punk-kollektivet som er blant Putin..." /> Mye har blitt skrevet om punk-kollektivet som er blant Putin..."/> Mye har blitt skrevet om punk-kollektivet som er blant Putin...">
BIFF 2013

Pussy Riot - A Punk Prayer

2013 • 1t 28m • Russland / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pussy Riot - A Punk Prayer
Språk
Russisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin
Foto
Antony Butts
Produsent
Maxyne Franklin, Nick Fraser, Xenia Grubstein, Martin Herring, Mike Lerner, Havana Marking, Maxim Pozdorovkin, Nick Quested, Kate Townsend
Jomfru Maria, Guds mor, bur Putin inne

Tre medlemmer av bandet og bevegelsen Pussy Riot sniker seg inn i Vasilijkatedralen i Moskva for å demonstrere for ytringsfrihet, mot president Vladimir Putin og mot den russisk-ortodokse kirkens makt og mannssjåvinisme. Stuntet faller ikke i smak hos autoritetene, og aktivistene bringes for et rettssystem som Kafka kunne kokt opp. De unge kvinnene står steilt og stolt mot overmakten og er usedvanlig gjennomtenkte og velartikulerte i sitt forsvar.

Mye har blitt skrevet om punk-kollektivet som er blant Putins mest profilerte motstandere. Denne dokumentarfilmen byr på et engasjerende og provoserende innblikk i deres prosjekt, samt rettssaken mot dem. Filmskaperne har kommet tett på de tre aktivistene og byr på mye unikt materiale. De gir også ordet til Pussy Riots kritikere i kirken og rettssalen. Filmens regissører, Pozdorovkin og Lerner, avdekker de lugubre maktstrukturene i Putins Russland, og hva det koster å si imot patriarkatet. Denne punkbønnen er den ultimate filmen om Pussy Riot.

Regi

Amerikanske MIKE LERNER har produsert en lang rekke dokumentarfilmer, blant annet BIFF-suksessene AFGHAN STAR (2009) og TO HELL AND BACK AGAIN (2011). Nå debuterer han som regissør sammen med russiske MAXIM POZDOROVKIN som har mye til felles med Pussy Riot og gjør sin andre langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}