BIFF 2018

Putin's Witnesses

2018 • 1t 42m • Tsjekkia / Sveits / Latvia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Svideteli Putina
Språk
russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Vitalij Manskij
Manus
Vitalij Manskij
Produsent
Natalia Manskaya
Oppsiktsvekkende nærkontakt

Få – hvis noen – av dette århundrets statsledere kan måle seg med Vladimir Putin når det kommer til realpolitisk makt og innflytelse. På to tiår har Putin reetablert Russland som en internasjonal stormakt etter Sovjetunionens kollaps, og ved hjelp av kløktige rådgivere og en utstrakt kontroll over hjemlige medier har han bygget opp en fasade av teflon som ingen makter å trenge igjennom. Men det har ikke alltid vært slik, og i den forbløffende dokumentarfilmen PUTIN’S WITNESSES deler regissør Vitalij Manskij sine egne opptak fra da han arbeidet som sjef for dokumentarfilm i den russiske statskanalen, og kom tettere på Putin enn noen filmskaper noensinne vil gjøre igjen.

Manskij lar publikum være flue på veggen i maktens korridorer når Putin tar over makten fra Boris Jeltsin, og reflekterer over den rollen han selv har spilt i presidentens propagandaapparat. Resultatet er et uvurderlig historisk dokument, og et unikt innblikk i hvordan Putin og hans innerste krets arbeider for å konstruere sannhet og politikk.

Festivalgjest, Q&A: Vitaly Manskiy, regissør

Regi

Vitalij Manskij (Russland/Ukraina, 1963) Filmer i utvalg: UNDER THE SUN (BIFF 2016), CLOSE RELATIONS (BIFF 2016), PIPELINE (BIFF 2013), MOTHERLAND OR DEATH (2011), TENDER'S HEAT: WILD WILD BEACH (BIFF 2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}