BIFF 2008

Quickie Express

2007 • 1t 57m • Indonesia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Quickie Express
Regi
Dimas Djayadiningrat
En ellevill sexkomedie fra verdens mest folkerike muslimske land

Indonesisk film er så å si fraværende i Norge og resten av Europa, men QUICKIE EXPRESS viser oss at indonesisk filmindustri ikke står tilbake for andre land på noe punkt. QUICKIE EXPRESS er en meget godt laget komedie; både regi, manus og skuespill gjør at det som egentlig kunne blitt en ganske miserabel affære blir en sprudlende komedie. QUICKIE EXPRESS er noe så uvanlig som en sexkomedie fra Indonesia – verdens mest folkerike muslimske land.

QUICKIE EXPRESS handler om JoJo, en sjarmerende taper som aldri greier å holde på en jobb i mer enn noen timer – helt til han blir "oppdaget" av eieren av pizzaforretningen Quickie Express. Med løfter om raske penger og lite arbeid tar han jobben som pizzabud – men det viser seg at hele bedriften bare er et skalkeskjul for et treningssenter for gigoloer. Ut fra dette spinnes det en sprø historie omkring JoJo. QUICKIE EXPRESS balanserer hårfint mellom det pinlige og det genuint morsomme – og i motsetning til tilsvarende komedier er denne faktisk svært vellaget.

Regi

Dimas Djayadiningrat har studert grafisk design og startet yrkeskarrieren med å designe albumcover. Derfra var veien til å designe bakgrunner til musikkvideoer kort, og snart befant han seg i registolen. I 2002 debuterte han som regissør med skrekkfilmen TUSUK JELANGKUNG. QUICKIE EXPRESS er hans andre film og en av de største kassasuksessene i Indonesia i fjor.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}