BIFF 2010

Racing Dreams

2009 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Racing Dreams
Regi
Marshall Curry
Engasjerende og underholdende fartsfylt film om tre unge racerstjerners vei til suksess og oppvekst

Idrett på aldersbestemt nivå er blodig alvor i USA. Vi følger tre gokartracere som ikke engang har begynt på ungdomsskolen i knallhard kniving om å bli best i landet. De beste gokartracerne har sponsoravtaler og turneringene følges med argusøyne av medier og publikum. At tolv år gamle Josh må huske å drikke Pepsi når det er et kamera i nærheten viser det ekstreme amerikanske konsum- og konkurransesamfunnet. Alle drømmer om å delta i NASCAR, det største racersirkuset i landet.

RACING DREAMS viser en trio på vei fra barndom til ungdom, med alle utfordringene det innebærer. Vi blir også kjent med familiene de har rundt seg som støtter og presser talentene i sin jakt på racerære. Annebeth driver med sporten faren brenner for og viser at jenter kan konkurrere på likt nivå med gutter i den ekstremt mannsdominerte bilverdenen. Regissør Curry stakk av med prisen for beste dokumentarfilm for RACING DREAMS på Tribeca-festivalen i fjor og filmen har fortsatt å raske med seg priser.

Regi

Marshall Currys første langfilm, STREET FIGHT (2005), ble nominert til Oscar for beste dokumentarfilm. Den har vunnet en rekke priser og var blant annet nominert til Emmy-pris for nyheter og dokumentarer. Filmmaker Magazine presenterte ham som en av “25 New Faces of Independent Film”, og med RACING DREAMS fortsetter han trenden med å vinne priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}