BIFF 2014

Radical Evil

2013 • 1t 36m • Tyskland / Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Das radikal Böse
Språk
Tysk
Undertekster
Engelsk
Regi
Stefan Ruzowitzky
Manus
Stefan Ruzowitzky
Foto
Benedict Neuenfels
Produsent
Josef Aichholzer, Wolfgang Richter
Most Dangerous are the Common Men

Hva får ordinære menn til å drepe uskyldige mennesker? Under den andre verdenskrig drepte SS' dødsskvadroner i Øst-Europa to millioner sivile jøder - og ikke ved hjelp av gasskamre, men med kuler. De som fyrte av skuddene var unge gutter, respektable familefedre, hengivne kirkegjengere og reflekterte akademikere. Hvordan kunne dette skje?

Den oscarvinnende regissøren Stefan Ruzowitzky tar i bruk rekonstruksjoner basert på soldatenes egne dagbøker, og kombinerer dem med innsikter fra de siste 50 år med sosialpsykologisk forskning. Mens andre filmer som ser tilbake på Holocaust har et mål om ikke å glemme, ønsker RADICAL EVIL å dykke ned i grusomhetene i et håp om å forstå hvordan de kunne finne sted. Ruzowitzky ønsker å vise at nazistene var ordinære mennesker, og at deres motiver dermed kan føres tilbake til impulser og drifter som ligger latent i den menneskelige psyke - hvilket betyr av vi alle kan drives til lignende overgrep dersom omstendighetene ligger til rette for det.

 

Møt filmskaper Stefan Ruzowitzky under visningen 1. oktober.

Regi

Stefan Ruzowitzky (Østerrike, 1961) Filmer i utvalg: DEADFALL (2012), FALSKMYNTERNE I SACHSENHAUSEN (2007), ALL THE QUEEN'S MEN (2001), ANATOMY (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}