RAFEA: SOLAR MAMA er en film om en verden i endring, formidl..." /> RAFEA: SOLAR MAMA er en film om en verden i endring, formidl..."/> RAFEA: SOLAR MAMA er en film om en verden i endring, formidl...">
BIFF 2013

Rafea: Solar Mama

2012 • 1t 15m • Danmark / Egypt / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Rafea: Solar Mama
Språk
Arabisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Mona Eldaief og Jehane Noujaim
Foto
Mona Eldaief
Produsent
Mette Heide
Energi vs. tradisjon

Rafea er en fattig beduinkvinne fra Jordan som velges ut til å reise til Barefoot College i India sammen med en gruppe kvinner fra hele kloden. Hun tar farvel med sine døtre i ørkenlandsbyen i håp om å komme tilbake med verktøy som kan gi dem bedre fremtidsutsikter. På Barefoot College samles 30 uutdannede mødre og bestemødre – mange av dem analfabeter – for å i løpet av seks måneder utdanne seg til å bli solcelleingeniører. Målet er å kunne bygge solcellepaneler og forsyne sine fattige landsbyer med elektrisitet. Rafeas mann er imidlertid dypt skeptisk til hele prosjektet. Kan Rafea oppnå å få den støtten hun trenger? Og klarer hun å inspirere andre kvinner i landsbyen til å bryte mønstre i den tradisjonsbundne beduinkulturen?

RAFEA: SOLAR MAMA er en film om en verden i endring, formidlet via et møte med én enkelt kvinne og en kultur som historisk sett motsetter seg forandring.

Regi

JEHANE NOUJAIM vokste opp i Kairo, hvor hun startet sin karriere som fotograf. Etter studier ved Harvard har hun blant annet regissert dokumentarfilmen CONTROL ROOM (2004), som handler om nyhetskanalen Al-Jazeeras dekning av Irak-krigen.

MONA ELDAIEF ble født i Kairo og vokste opp i USA. Hun studerte ved New York University, og jobber i dag som regissør og klipper innen dokumentarfilm og tv-produksjon rundt om i verden. Hun har blant annet jobbet sammen med Jehane Noujaim på dokumentarfilmen CONTROL ROOM (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}