BIFF 2018

Rafiki

2018 • 1t 23m • Norge / Frankrike / Tyskland / Nederland / Sør-Afrika / Libanon / Kenya

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Rafiki
Språk
engelsk/swahili
Undertekster
engelsk
Regi
Wanuri Kahiu
Manus
Wanuri Kahiu og Jenna Bass basert på novellen «Jambula Tree» av Monica Arac de Nyeko
Foto
Christopher Wessels
Produsent
Produsent: Steven Markovitz. Co-produsenter: Marie-Pierre Macia & Claire Gadéa, Georges Schoucair, Ruben Thorkildsen & Verona Meier, Reinier Selen,Gerhard Meixner & Roman Paul, Wanuri Kahiu, Tamsin Ranger
Julie og Julie

RAFIKI er historien om Kena og Ziki; om hvordan de møtes, om hvordan de forelsker seg i hverandre, og om hvordan sosiale normer gjør kjærligheten deres umulig. Wanuri Kahius andre spillefilm er nemlig noe så sjeldent som et drama om lesbisk kjærlighet i Kenya, hvor homofili er forbudt ved lov. Dette forbudet skaper ikke bare problemer for hovedpersonene – det kenyanske filmtilsynet har gått så langt som å legge ned forbud mot både visning og besittelse av filmen.

Selv om dette fremstår som absurd i vår del av verden, bidrar forbudet til å forsterke bevisstheten rundt filmens tematikk. I likhet med sine mange landsmenn og -kvinner risikerer ikke Kena og Ziki bare fengselsstraff og å bli utstøtt fra familien og lokalmiljøet, de står også i fare for å bli banket opp og det som verre er. Dette lader RAFIKI med en opprørsk energi det er umulig å motstå, og gjør filmen like viktig som en aktivistisk brannfakkel og som en milepæl for afrikansk film.

Regi

Wanuri Kahiu (Kenya, 1980) Filmografi: FROM A WHISPER (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}