BIFF 2006

Raised to Be Heroes

2006 • 0t 54m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Raised to Be Heroes
Regi
Jack Silberman
Israel/Palestina-konflikten sett fra forhenværende israelske offiserers synspunkt

Israel har obligatorisk verneplikt for både menn og kvinner over 18 år. Mer en 1600 israelske soldater og offiserer har de siste årene nektet å tjenestegjøre på Vestbredden eller Gazastripen. De er villige til å slåss og dø for landet sitt, men ikke på okkupert territorium. Etter årtier med okkupasjon, anser et økende antall israelske soldater staten Israels militære handlinger overfor palestinerne – handlinger som ofte involverer vold og undertrykkelse – som inhumane og ulovlige. Soldatene blir konfrontert med et vanskelig dilemma: Skal de følge ordre og bidra til den endeløse sirkelen av vold og overgrep, eller skal de nekte å tjenestegjøre og da utsette seg selv for fordømmelse av venner, familie og staten? Gjennom en rekke rå og følelsesladde intervjuer møter vi en gruppe offiserer som har nektet å tjenestegjøre i okkuperte områder.

RAISED TO BE HEROES er en eksplosiv dokumentar om en konflikt det er vanskelig å fortstå i sin fulle konsekvens. Filmen prøver gjennom soldatenes erfaringer og vitnesbyrd å inspirere til en dialog om fred, demokrati og ansvar for egne handlinger.

Regi

Jack Silberman har studert produksjon av dokumentarfilm ved Massachusetts Insitute of Technology. Han har produsert, regissert og skrevet dokumentarer i 20 år med hele verden som sin arbeidsplass. Som regissør har han tidligere laget blant annet THE VANISHING TATTOO om hvordan tattoveringstradisjoner på Borneo sakte, men sikkert forsvinner inn i glemmeboken. Blant produksjonsmerittene finnes blant annet filmene ISLAND OF WHALES (92) og BATTLE FOR THE TREES (94).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}