2018 • 1t 29m • USA

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Julie Cohen, Betsy West
Foto
Claudia Raschke
Produsent
Julie Cohen, Betsy West
The Notorious RBG

Hvordan ender en 85 år gammel høyesterettsdommer opp som feministisk ikon, et symbol på mot, fremskritt og rettferdighet, og et hyppig forekommende tatoveringsmotiv på amerikanske overarmer? Dette er et spørsmål som både er enkelt og vanskelig å besvare: Enkelt fordi høyesterettsdommeren det er snakk om er ingen ringere enn Ruth Bader Ginsburg – vanskelig fordi det er umulig å oppsummere denne bemerkelsesverdige kvinnens liv og bragder i en enkelt filmomtale.

I denne dokumentaren forteller regissørene Julie Cohen og Betsy West historien om hvordan den lille kvinnen fra Brooklyn trosset alle kjønnsnormer på sin ferd mot USAs høyeste juridiske embete. På veien demonterte hun et imponerende høyt antall av lovene, reglene og glasstakene som historisk sett har holdt amerikanske kvinner utenfor arbeidslivet, og kampen mot diskriminering – i alle dens former – fortsetter den dag i dag. Publikumsfavoritten RGB er et inspirerende og humørfylt portrett av en kvinne mange betrakter som en vaskekte superhelt.

Regi

Julie Cohen (USA), Betsy West (USA) Cohens filmer i utvalg: AMERICAN VETERAN (2017), THE STURGEON QUEENS (2014), NDIPHILELA UKUCULA: I LIVE TO SING (2013). RBG er Wests debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}